Oslavte Světový den nealkoholických koktejlů stylově

14. června 2024

Na neděli 16. června připadá již šestý ročník Světového dne nealkoholických koktejlů, který vznikl v České republice v reakci na rostoucí oblibu nealkoholických nápojů. Mnohem starší Světový den koktejlů se přitom slavil před měsícem 13. května.

Díky široké nabídce ingrediencí, příchutí a ozdob mohou barmani vytvářet stejně komplexní a zajímavé nealkoholické drinky, jako jsou jejich alkoholické protějšky. Umožňují totiž široce experimentovat s chutěmi a přísadami. Mohou tak být stejně atraktivní jako tradiční koktejly. My jsme si pro vás připravili pár tipů na drinky, jejichž jednoduchou přípravu zvládnete bez problémů doma a v horkém počasí vás osvěží. 

 

Bublinky na ledu

Ikonická řada sektů ICE podávaných na ledu se stala základem pro stylová letní setkání. Jejich příprava je velmi snadná, ale výsledek geniální. K alkoholickým variantám navíc letos přibyla nealkoholická novinka Bohemia Sekt ICE 0%.

Co budete potřebovat:

  • vychlazený Bohemia Sekt ICE 0%
  • snítku máty
  • led

Postup:

Do větší balonové sklenky vložte kostky ledu, nalijte vychlazený Bohemia Sekt ICE 0%, ozdobte snítkou máty a stylové nealkoholické osvěžení je na světě.

Pink Tree

Dopřejte si dokonalé osvěžení s Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic, který nabídne chuť čerstvé rebarbory a šťavnatých skotských malin. Díky sníženému obsahu chininu je osvěžující, jemný, sladký tonik, ve kterém vynikají ovocné tóny. Nejlépe si ho vychutnáte v kombinaci s čerstvým ovocem.

Co budete potřebovat:

  • Fever-Tree Raspberry & Rhubarb Tonic
  • grep
  • hrst malin
  • led

Postup:

Do vinné sklenice vložte led, přidejte Fever-Tree, maliny a na závěr ozdobte plátkem grepu.

 

Mimosa

Geniálně jednoduchá kombinace sektu a svěžích pomerančů. Vznik tohoto osvěžujícího koktejlu se datuje až do 20. let minulého století. Své jméno získal po tropické kvetoucí křovině s jasně žlutou barvou a je oblíbenou stálicí víkendových brunchů.

Co budete potřebovat:

  • vychlazený nealkoholický sekt (vyrábí např. Bohemia Sekt)
  • pomerančový fresh
  • plátek čerstvého pomeranče na ozdobu
  • led

Postup:

Nejprve si řádně vychlaďte sklenku. Nalijte 1 díl čerstvé pomerančové šťávy, přilijte 1 díl vychlazeného nealkoholického sektu a ozdobte plátkem čerstvého pomeranče. Podávejte na ledu.

Tip: Sekt doléváme vždy na konec, aby nám koktejl nevypěnil ze sklenice.