Inspirace pro podzimní večery
30. října 2024
Říká se, že podzim přeje červeným vínům. S tím, jak klesají venkovní teploty, mění se i chuťové preference většiny z nás. Červené víno mívá zpravidla plnější chuť i vůni. Právě proto nás dokáže tzv. zahřát. Ať už si sklenku červeného vychutnáváte u krbu s knížkou v ruce nebo jen tak při posezení s přáteli, určitě stojí za to vyzkoušet některou z nealkoholických variant. My pro vás vybrali ta vína, která dosahují nejlepšího hodnocení našich čtenářů.
Freixenet 0,0 % red
Má střední až plnou rubínově červenou barvu. Ve vůni jsou jasně patrné švestky a třešně spolu s rozinkami. Zároveň je ve vůni jemný dotek zeleného a černého pepře s kouřovými tóny. V chuti vyniká vyváženou kyselinkou s jemnými tóny zralého ovoce. Ideální teplota podávání je 5-8 °C.
Leitz Alkohol Zero Pinot Noir
Víno s originálním charakterem, který je čistý a svěží s tóny červeného rybízu a třešní. Zároveň se v něm objevuje pěkně vnořená tříslová struktura a téměř suchý závěr, který je pozoruhodně dlouhý. Toto nealkoholické Pinot Noir je skvělou volbou pro spárování s pečeným masem nebo zvěřinou.
Vinnocence BIO Merlot
Chuť nealkoholického polosladkého vína Merlot je jemná a plná, s mírnou kyselinkou a nese v sobě tóny švestek a třešní. Díky šetrnému procesu je víno dealkoholizováno tak, že si ponechá typické aroma hroznů Merlot. Označení BIO je zárukou, že víno vznikalo přírodními postupy a s ohledem na okolní krajinu.