Asahi Breweries zdokonaluje proces výroby svého nealkoholického piva 

17. března 2025

Nealkoholická piva si v segmentu low&no alcohol drží přední pozici a jejich obliba mezi spotřebiteli roste. Jeden z předních hráčů, japonský pivovar Asahi Breweries, má ve svém portfoliu Asahi Super Dry 0.0% z roku 2022 a Peroni Nastro Azzurro 0,0% uvedené v roce 2023. Nyní však přichází s vylepšenou technologií, která zajišťuje ještě lepší možnosti zachování tělao, vůněi i chutiť tradičního piva.

Pokročilá technologie dealkoholizace 

Jedním z hlavních problémů při výrobě nealkoholického piva je zachování plné chuti. Asahi Breweries proto využívá dealkoholizační modul Alfa Laval, který umožňuje efektivně odstranit alkohol ze základního piva, aniž by ovlivnil jeho charakter. Tento proces zachovává chuťový profil a dodává pivu stejné osvěžující vlastnosti jako klasickému Asahi Super Dry. 

Podle společnosti Alfa Laval tato technologie umožňuje zachování esenciálních pivních složek, čímž zajišťuje, že nealkoholická verze chutná téměř identicky jako její alkoholický protějšek.  

Součást iniciativy Smart Drinking 

Nealkoholická piva zapadají do iniciativy Smart Drinking, která podporuje zodpovědnou konzumaci alkoholu. Asahi Breweries se tak snaží reagovat na měnící se preference spotřebitelů, kteří stále častěji volí nealkoholické varianty nápojů. 

Dostupnost na trhu 

Dealkoholizační moduly Alfa Laval jsou řadu let klíčové pro výrobní linky společnosti Asahi v pivovarech ve Fukušimě a Suitě. Společnost Asahi Group v současnosti začlenila dealkoholizační moduly do svých evropských výrobních linek v Itálii, České republice a v Austrálii. Přesné datum uvedení nealkoholického Asahi na český trh zatím není známo, ale dojde k němu pravděpodobně v průběhu letošního roku. 

Zdroje: Alfa Laval